Companii

Grupul feroviar Grampet, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, lansează o rută navală între România şi Georgia

Gruia Stoica, preşedintele Grampet Group

Gruia Stoica, preşedintele Grampet Group

Autor: Cristina Bellu

23.10.2019, 15:05 1467

"Acordul de la Tbilisi ne aduce mai aproape de obiectivul nostru declarat de a inaugura primele transporturi feroviare de marfă dintre China şi Europa de Vest, cu tranzit prin România"

Grupul feroviar Grampet, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, a anunţat semnarea unui acord împreună cu compania georgiană de servicii de transport internaţional de marfă GR Logistics and Terminals şi ASCO Logistic din Azerbaidjan, privind înfiinţarea unui consorţiu care va opera transporturi navale între porturile Constanţa şi Batumi din statul Georgia.

Proiectul reprezintă o nouă etapă prin care companiile membre ale Asociaţiei Middle Corridor - Ruta de Transport Internaţional Trans-Caspică colaborează pentru a intensifica fluxul de mărfuri de-a lungul acestei rute, şi face parte din strategia Grampet de a ajunge să opereze primele transporturi feroviare de marfă dintre China şi Europa de Vest, cu tranzit prin România.

„La un an de la aderarea noastră la Asociaţia Middle Corridor, reuşim să activăm ruta navală Batumi/Poti – Constanţa, care are un rol foarte important pentru tranzitul de marfă Asia – Europa. Practic, este ultima verigă care lipsea din lanţul Middle Corridor. Totodată, acordul de la Tbilisi ne aduce mai aproape de obiectivul nostru declarat de a inaugura primele transporturi feroviare de marfă dintre China şi Europa de Vest, cu tranzit prin România”, explică Gruia Stoica, preşedintele Grampet Group.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO