Companii

Grupul farmaceutic Alvogen şi-a crescut afacerile cu 10% pe piaţa locală în S1

Laurenţiu Scheuşan, CEO al Labormed Alvogen

Laurenţiu Scheuşan, CEO al Labormed Alvogen

Autor: Mirabela Tiron

02.10.2017, 00:06 359

„Creşterea a venit dintr-o reaşezare a  pro­du­selor din porto­foliu. Investim 1,5 mil. euro într-un centru nou de cercetare şi dezvoltare.“

Grupul Alvogen (companiile Labormed Pharma şi Alvogen România) şi-a crescut afa­cerile cu 10% pe piaţa locală în prima jumă­tate şi aş­teap­tă ca până la final de an să menţină acest avans, deşi estimările iniţiale făcute de şeful in­di­cau o stagnare a business-ului.

„Creşterea a venit dintr-o reaşezare a  pro­du­selor din porto­foliu. Es­timăm că şi în acest an vom produce în total în jur de un miliard de ta­ble­te. Am bugetat o inves­ti­ţie de 1,5 milioane de euro pentru dezvoltarea unui centru nou de dez­vol­tare-cercetare în Bu­cu­reşti în acest an“, a de­clarat pentru ZF Lau­renţiu Scheuşan, şeful Labormed Alvogen.

Fabrica Labormed din Capitală, cu o capa­citate de producţie de 1,5 miliarde de tablete pe an, are peste 100 de medicamente generice în por­tofoliu şi  ia în calcul dezvoltarea de molecule noi, extinderea portofoliului cu medicamente pen­tru afecţiuni cardiovasculare, pentru sistemul nervos central sau afec­ţiuni gastroin­tes­tinale. Prin­tre medi­ca­mentele fără prescripţie din por­tofoliul com­paniei se numără Trachi­sept, Eubiotic, Para­cetamol, Bromhexin, potrivit datelor de pe site-ul companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO