Companii

Grupul Dr. Max, afaceri de 1,8 miliarde de euro în 2022 din distribuţie de medicamente şi farmacii, plus 26%: Principala provocare este resursa umană insuficientă pentru farmacii şi depozite

Grupul Dr. Max, afaceri de 1,8 miliarde de euro în 2022...

Grupul continuă să investească în extindere şi în mutarea unor depozite Numărul de farmacii Dr. Max a ajuns la 769 la finalul lui 2022, după mai multe achiziţii ale unor jucători mai mici din piaţă.

Principala provocare din piaţa farmaceutică pentru grupul Dr. Max, din care fac parte cele 769  de farmacii Dr. Max şi distri­buitorul Mediplus, rămâne în continuare resursa umană, atât din farmacii, cât şi din depozitele de medicamente. Grupul Dr. Max România a ajuns la 8,9 miliarde de lei (circa 1,8 miliarde de euro) în 2022, după un avans de 26% faţă de anul anterior.

„Similar cu anul anterior, insuficienţa resurselor umane necesare operării lanţului de farmacii, în special în oraşele medii şi mici, unde nu se mai găsesc farmacişti şi asistenţi de farmacie, rămâne una din provocările pe care le avem. Aceeaşi provocare o întâlnim şi la nivelul operării depozitelor, ceea ce ne-a determinat să ne extindem aria de căutare a personalului dincolo de graniţele ţării. Astfel, peste 100 de colegi din Nepal s-au alăturat echipei noastre“, au transmis reprezentanţii Dr. Max România.

În total, în grupul Dr. Max România lucrează circa 4.400 de oameni, dintre care cei mai mulţi în farmacii, acolo unde inclusiv legea impune mai mulţi angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO