Companii

Grupul din construcţii Teraplast a primit o finanţare de 5 mil. euro de la BERD pentru o fabrică de învelitori metalice la Băicoi

Dorel Goia este preşedintele consiliului de administraţie al Teraplast, grupul care deţine businessul Depaco

Dorel Goia este preşedintele consiliului de administraţie al Teraplast, grupul care deţine businessul Depaco

Autor: Alina-Elena Vasiliu

08.04.2019, 00:05 339

În 2018, afacerile Depaco - firmă din grupul Teraplast care este beneficiara directă a acestei finanţări - au ajuns la 232 de milioane de lei (50 de milioane de euro).

Grupul producător de materiale de construcţii Teraplast, controlat de omul de afaceri Dorel Goia, a primit o finanţare de cinci milioane de euro (circa 23 mil. lei) de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Banii vor fi folosiţi ca parte din investiţie pentru o fabrică nouă de învelitori pe care o va ridica Depaco, firmă controlată la rândul ei de Teraplast.

„Proiectul Depaco presupune con­struirea unei noi unităţi de producţie de tip greenfield, cu o capacitate anuală de zece milioane de metri pătraţi de învelitori“, spune Dorel Goia, preşedintele consiliului de administraţie al Teraplast. Spre com­pa­raţie, anul trecut Depaco a produs - în cele trei fabrici pe care le are - 8,2 milioane de metri pătraţi de ţigle.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO