Companii

Grupul de morarit si panificatie Loulis isi fuzioneaza afacerile

17.11.2004, 00:00 263

Companiile de panificatie Mopan Targu Mures si Moara Loulis - Romanian Flour Mills, avand ca actionar majoritar compania greceasca Loulis vor fuziona in urmatoarele luni, conform unui proiect de fuziune realizat de actionarii celor doua societati. Mopan Targu Mures va absorbi Moara Loulis, actiunile societatii rezultate din fuziune urmand sa fie tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti.
Actionarii Moara Loulis urmeaza sa primeasca  pentru fiecare actiune pe care o detin 45,73 de actiuni Mopan. Societatea Moara Loulis a fost constituita avand la baza activele fostei fabrici de paine Titan din Bucuresti.
Conform proiectului de fuziune, Mopan isi va consolida pozitia pe piata produselor de panificatie din Romania, extinzandu-si activitatea si in Bucuresti pentru a cu cele mai importante companii in domeniu. O politica similara de fuziune a aplicat si fondul de investitii Broadhurst, care a creat compania de panificatie Vel Pitar Ramnicu Valcea prin fuzionarea mai multor fabrici de paine. Grupul Loulis a intrat pe piata romaneasca in anul 1999, prin achizitionarea societatilor de morarit si panificatie Mopan Targu Mures si Titan Bucuresti. Loulis va detine 88% din actiunile noii societati.
Mopan Targu Mures a incheiat primul semestru al anului curent cu un profit de aproape 13.000 euro, fata de perioada similara din 2003, cand a inregistrat o pierdere neta de 170.000 euro. Cifra de afaceri neta a Mopan a inregistrat o crestere cu aproximativ 1 milion euro, de la 3,8 milioane euro anul trecut, la aproape 4,8 milioane euro, in primele sase luni ale anului curent.
Actiunile Mopan sunt tranzactionate la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti, unde au urcat ieri cu 6,7% pana la 3200 lei/actiune inainte de a fi suspendate de la tranzactionare. Capitalizarea bursiera a Mopan este de 4,2 milioane de euro.
Loulis Romania detine in portofoliul marcile St.George Mills, Belforno, Riva, Fortza si Family. Grupul Loulis este unul din cei mai importanti jucatori in domeniul moraritului si panificatiei in Balcani si estimeaza pentru anul 2004 o cifra de afaceri de peste 140 milioane euro, in crestere cu 40 la suta fata de anul trecut. Loulis Group este prezenta in Romania, Bulgaria, Grecia si Albania.
vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO