Companii

Grupul de farmacii Dona a încheiat anul 2020 cu o creştere de 9%, până la 1,48 mld. lei. Grupul Dona se află între cele mai mari 20 de companii antreprenoriale din România

Antreprenori locali

Grupul de farmacii Dona a încheiat anul 2020 cu o...

Autor: Georgiana Mihalache

31.03.2021, 07:35 515

Grupul Dona, controlat de antre­pre­norul român Eugen Banciu, unul din­tre cei mai importanţi jucători din piaţa farma, care include lanţul de far­macii Dona şi distribuitorul de me­di­camente Dona Logistică, a înregistrat în 2020 afaceri cumulate de 1,48 mld. lei, în creştere cu circa 9% faţă de anul anterior.

Divizia de distribuţie a echilibrat vânzările grupului, în contextul în care farmaciile au fost „mai greu încercate“ în urma pandemiei.

În prezent, sunt 337 de farmacii Dona la nivel naţional, fiind a patra cea mai extinsă reţea farmaceutică după Catena, Dr. Max (Sensiblu) şi Help Net. În 2020, deşi pandemia de COVID-19 a mai oprit din avântul de achiziţie al marilor reţele, Dona a adăugat încă 35 de noi unităţi, din calculele ZF.

Istoria farmaciilor Dona a început în 1992, când medicul Eugen Banciu renunţa la o profesie în medicină pentru a înfiinţa prima farmacie.

Patru ani mai târziu, în 1996, punea bazele Farmexpert, distribuitor de medicamente, pe care urma să-l vândă în 2013 către Alliance Boots.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO