Companii

Grupul de confecţii Secuiana din Târgu-Secuiesc a finalizat anul 2023 cu un rulaj de aproximativ 12 mil. euro

Grupul de confecţii Secuiana din Târgu-Secuiesc a...

Autor: Laurentiu Cotu

01.02.2024, 18:20 138

Grupul de confecţii Secuiana a finalizat anul 2023 cu un rulaj de aproximativ 12 mil. euro, iar estimările pentru acest an prevăd o creştere de 15% a afacerilor. Produ­că­torul de confecţii Secuiana din Târgu-Secuiesc, judeţul Covasna, cu o tradiţie de 55 de ani în industria textilelor, cea mai importantă companie membră a grupului Secuiana, a realizat în 2022 o cifră de afaceri de 40,2 mil. lei (8,1 mil. euro), o pierdere netă de aproximativ 1,3 mil. lei (276.000 de euro), cu un nu­măr mediu de 519 angajaţi, conform informaţiilor disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor.

„Previziunile pen­tru 2024 arată o creştere a aface­rilor de 15%, dar pe de altă parte, din cauza mă­ririi salariului mi­nim pe econo­mie, unii dintre cli­enţi au redus canti­tăţile de produse con­fecţionate de noi, prin urmare ne aşteptăm la un anu­mit nivel de scă­de­re. În domeniul con­­fec­ţiilor provo­că­rile sunt mari, se simte incertitudinea pieţei, cererile consumatorilor au scăzut, ceea ce a dus şi la scăderea comenzilor“, a declarat pentru ZF Transilvania Gyergyai Botond, CEO al Secuiana.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO