Companii

Grupul chinezesc Haier va deschide fabrica de frigidere de 70 mil. euro din Prahova în primăvara lui 2021: Zilnic, 200 de oameni şi şase excavatoare lucrează pentru ca investiţia să fie gata la timp

Fabrica Haier se întinde pe 63.000 mp, în timp ce suprafaţa totală de teren este mai mult decât dublă, respectiv 130.000 mp.

Fabrica Haier se întinde pe 63.000 mp, în timp ce suprafaţa totală de teren este mai mult decât dublă, respectiv 130.000 mp.

Autor: Cristina Roşca

29.01.2021, 09:00 3386

♦ Noua unitate de producţie va crea 800 de locuri de muncă ♦ Fabrica urmează să realizeze 600.000 de frigidere pe an după 2022, cu posibilitatea de a fi extinsă capacitatea de producţie la 1 milion de unităţi ♦ Pentru Haier aceasta va fi prima unitate de producţie de frigidere din Europa.

Gigantul chinezesc Haier, cu venituri de 25 mld. euro în 2019 şi cu peste 100.000 de salariaţi la nivel mondial, va da drumul producţiei în fabrica de frigidere din Ariceştii Rahtivani din judeţul Prahova în primăvara lui 2021, astfel că nu există întârzieri faţă de planul anunţat anul trecut. Oficialii companiei spun că 200 de oameni, 92 de camioane şi şase excavatoare sunt zilnic pe şantier pentru ca investiţia să fie gata la timp, în pofida pandemiei de Covid-19.

Investiţia de peste 70 de milioane de euro, din care o treime ajutor de stat, conform datelor publicate anterior pe site-ul Ministerului de Finanţe, este unul dintre cele mai importante proiecte aflate în derulare în producţia locală de electrocasnice unde există deja şapte fabrici mari de bunuri finite şi una de componente, plus altele mai mici. În construcţie, pe lângă fabrica Haier mai există un al doilea proiect al Karcher la Curtea de Argeş, unde se vor realiza aspiratoare. România mai are o singură fabrică de frigidere, cea a Arctic din Găeşti. Pentru Haier aceasta va fi prima unitate de producţie de frigidere din Europa. Aici se vor realiza atât aparate frigorifice de tip built-in, cât şi freestanding sub brandurile Candy, Hoover şi Haier. Aceste trei mărci sunt folosite de grupul Haier pe pieţele din Europa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO