Companii

Grupul chinez Haier a început producţia de frigidere în noua fabrică din România, aflată lângă Ploieşti, aceasta fiind prima sa din UE

Grupul chinez Haier a început producţia de frigidere...

Autor: Roxana Rosu

17.12.2021, 09:41 7949

Grupul chinez Haier a dat startul producţiei în prima sa fabrică de frigidere din Uniunea Europeană, aflată în apropiere de Ploieşti, investiţia totală în această unitate depăşind 70 milioane euro.

Haier Tech România produce frigidere încorporabile şi standard, pentru cele 3 mărci ale Haier Europe – Candy, Hoover şi Haier.

Fabrica se află în Parcul Industrial Allianso din Ariceştii Rahtivani, în apropiere de Ploieşti, pe o suprafaţă de 63.000 m2. Unitatea este echipată cu două linii de producţie şi are în prezent peste 800 de angajaţi, susţinuţi de roboţi şi utilaje de ultimă generaţie.

Haier Tech va avea o capacitate de producţie de peste 1 milion de frigidere pe an, pentru a deservi atât piaţa locală, cât şi cea internaţională.

“Sunt extrem de onorat şi mândru că în ciuda tuturor provocărilor şi a schimbărilor nefavorabile, echipele noastre au reuşit să livreze la timp proiectul şi să atingă acest moment important pentru Haier în Europa. România şi parcul industrial modern din Ploieşti au fost cea mai bună alegere pentru Haier datorită poziţiei geografice în regiune,  a infrastructurii şi avantajelor lanţului de aprovizionare. Prima unitate de producţie de frigidere din UE ne va permite să ne scurtăm logistica şi timpul de lansare pe piaţă, în conformitate cu misiunea noastră, distanţa zero faţă de consumatori, şi viziunea de a fi prima alegere a consumatorilor pentru locuinţe inteligente”, a declarat Yannick Fierling, CEO al Haier.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO