Companii

Grupul britanic Glaxo­Smith­Kline a vândut şi ultima fabrică pe care o mai avea în România, Ferrosan din Cluj-Napoca, către dezvoltatorul imobiliar Hexagon, controlat de Florin Mariş şi Raul Ciurtin

Grupul britanic Glaxo­Smith­Kline a vândut şi ultima...

Autor: Roxana Rosu

19.01.2022, 10:14 779

Grupul farmaceutic britanic Glaxo­Smith­Kline a vândut şi ultima fabrică pe care o mai avea în România, Ferrosan din Cluj-Napoca, către Hexagon Retail Properties, grup cu capital privat, implicat în proiecte imobiliare şi de retail din Cluj-Napoca şi Bucureşti.

Dezvoltatorul imobiliar Hexagon din Cluj este controlat de Florin Mariş şi Raul Ciurtin.

“Pentru Hexagon, achizitia la finele anului 2021 a imobilului din Cluj-Napoca detinut de Ferrosan, a fost motivata in primul rand de intentia de diversificare a investitiilor prin dezvoltarea in cadrul grupului a componentei de retail. Avem  in vedere asigurarea dezvoltarii unui format de retail axat pe oferirea unui mix de servicii si facilitati personalizat zonelor rezidentiale care sunt in expansiune in proximitate. Hexagon sustine dezvoltarea urbana a Municipiului Cluj-Napoca si vine in intampinarea dorintelor locuitorilor pentru servicii imediate prin dezvoltarea acestei  zone de retail  cu spatii verzi si locuri de parcare. “, a declarat Florin Mariş, CEO Hexagon.

Procesul de vânzare a durat putin peste 1 an de zile, iar finalizarea lui a fost marcata in luna decembrie 2021.

GSK a fost asistată de compania de consultanţă imobiliară JLL.

Producţia fabricii din Cluj mergea doar la export, Rusia fiind principala piaţă.

Danezii de la Ferrosan, care produc suplimente ali­men­tare şi produse sterile pentru chirurgie, au cumpărat în 2007 fosta fabrică de medicamente Alsifcom Intermed din Cluj-Napoca, de la fondatoarea companiei, Viorica Ilieş. În 2011, gigantul Pfizer, cu prezenţă ţi în România, a cumpărat la nivel european compania daneză Ferrosan, ceea ce a adus în portofoliul americanilor şi fabrica de la Cluj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO