Companii

Grupul Avrig 35 dezvolta proiecte de peste 500 mil. euro

21.06.2007, 18:16 51

Grupul de firme Avrig 35, administrat de omul de afaceri Alexander Hergan, are in curs de derulare 17 proiecte imobiliare in Romania, valoarea totala a investitiilor depasind 500 mil. euro, au declarat ieri surse din grup.
Proiectele se afla in diferite stadii de executie si vor include, in total, peste 300.000 de metri patrati de spatii comerciale, rezidentiale si de birouri.
Suprafetele comerciale vor avea o pondere de circa 50%, iar locuintele si cladirile de birouri vor reprezenta cate 25% din totalul constructiilor, au precizat sursele citate. Cele 17 proiecte vor fi dezvoltate in Bucuresti, Suceava, Piatra-Neamt, Focsani, Constanta, Satu Mare, Arad, Timisoara, Brasov si Pitesti.
Avrig va realiza sase proiecte in Capitala, unul exclusiv rezidential, trei mixte - locuinte si spatii comerciale, precum si doua ansambluri de cladiri de birouri. Primele patru proiecte vor fi construite in zonele de nord, est si sud ale Bucurestiului si vor include peste 5.000 de apartamente si doua hipermarketuri cu o suprafata totala de 120.000 de metri patrati. Valoarea totala a investitiilor din Bucuresti trece de 150 mil. euro.
Avrig a cumparat anul trecut de la producatorul de medicamente Zentiva un teren de circa 30 de hectare in Bucuresti, pe care intentioneaza sa construiasca un ansamblu mixt - de locuinte, spatii comerciale si birouri - , cu o investitie de 100 mil. euro, iar lucrarile ar putea sa inceapa in primul trimestru al anului viitor.
Tot anul trecut, grupul a achizitionat activele fostului combinat Solventul, din Timisoara, inclusiv terenul aferent, cu o suprafata de 44 de hectare, unde ar putea incepe un alt proiect imobiliar de amploare. De asemenea, Avrig 35 va finaliza, in circa trei luni, constructia unui hipermarket Auchan la Pitesti. Complexul va avea o suprafata de 50.000 de metri patrati, iar investitia se ridica la 40 mil. euro.
La Brasov, compania va investi 10 mil. euro pentru construirea unui imobil de birouri de clasa A, cu suprafata de 10.000 mp. Finantarea proiectelor va fi realizata in cea mai mare parte din surse proprii si din sume provenind de la fonduri de investitii si banci din SUA si Europa de Vest, insa grupul a contractat si credite de la mai multe banci din Romania.
Grupul reuneste peste 35 de firme care desfasoara activitati de constructii si dezvoltare imobiliara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO