Companii

Grupul auto New Kopel estimează afaceri de 30 milioane de euro, în creştere cu 30%

Grupul auto New Kopel estimează afaceri de 30 milioane de euro, în creştere cu 30%

Autor: Razvan Craciun

05.05.2011, 23:36 363

New Kopel Group estimează pentru acest an o creştere cu 30% acifrei de afaceri, la peste 30 milioane euro, grupul de firme dindomeniul auto mizând pe "dezgheţarea" pieţei de profil, motivată înprincipal de reînnoirea şi creşterea parcurilor auto alecompaniilor.

"Din ce în ce mai multe companii medii externalizeazămanagementul flotelor auto pentru a-şi eficientiza activitatea.Serviciile şi flexibilitatea oferite acestora de către Sixt NewKopel au convins nu numai multinaţionalele, ci şi companiile mediică leasingul operaţional este o soluţie pentru îmbunătăţireapropriului business", a declarat David Perry (foto),directorul executiv al companiei.

De asemenea, compania mizează pe creşterea vânzărilor la mărcileOpel şi Suzuki prin intermediul Union Motors. De altfel, potrivitgrupului, comercializarea de maşini Opel şi Suzuki a fost şi unuldintre principalele motive pentru creşterea afacerilor New KopelGroup în 2010 cu 78%, la 25 milioane euro. New Kopel Group,controlat de grupul israelian Shlomo, a obţinut anul trecut unprofit net de circa 500.000 euro, cu aproape 150% peste cel din2009.

În 2010, New Kopel Group opera o flotă de peste 7.000 deautomobile şi avea 200 de angajaţi. Grupul cuprinde cinci companii,respectiv SIXT Rent a Car (servicii de închiriere), SIXT New Kopel(divizie de leasing operaţional), Union Motors (dealer Suzuki),Auto Import New Kopel şi AAA Auto New Kopel (divizia de vânzăriauto second-hand).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO