Companii

Grupul austriac Strabag vrea să facă un hotel de 4 stele la Otopeni care să aibă acces direct în aeroport

Autor: Cristina Roşca

13.03.2017, 00:07 3646

Grupul austriac Strabag negociază cu conaţionalii de la S+B Gruppe pentru a prelua un teren de 3,8 ha la doi paşi de aeroportul Otopeni, spun surse din piaţă.

Grupul vrea să ridice aici un hotel de patru stele pe care să-l unească cu aeroportul printr-un culoar de trecere după mo­delul din alte mari aeroporturi din lume, potrivit unor surse din piaţă. Proiectul ar urma să cuprindă şi un complex de birouri.

„Strabag este in­teresat să dez­vol­te proiecte de re­al-estate în Ro­mâ­nia, de aceea ana­lizăm mai mul­te oportu­ni­tăţi în acest sens“, au răs­puns ofi­cialii Stra­bag solicitării ZF fă­ră să ofere alte detalii. Oficialii S+B Gruppe nu au răspuns solicitării ZF.      

Miza acestui pro­­­iect ar fi cu­loa­rul care l-ar le­ga de aero­­­por­tul Oto­peni, această cone­xiu­­ne ur­mând a in­flu­enţa şi va­­­loa­rea tran­zacţiei. În ca­­zul în care nu exis­tă si­guranţa unei cone­xiuni prin­tr-un tu­nel, atunci preţul ar scă­dea de la 100 de euro/mp la circa 30 de euro/mp, spun sursele din pia­ţă. În zonă sunt de altfel mai multe terenuri dis­po­nibile la vânzare.

Aeroportul Otopeni este cel mai important din ţară, fiind responsabil pentru aproape 70% din tot tra­ficul ae­­rian din ţară, care a fost de 16,4 milioane de persoane. Mai mult, an de an traficul aerian din toate aeroporturile din ţară şi mai ales de pe Otopeni creşte odată cu dezvoltarea tu­ris­mu­lui atât de leisure, cât şi de business. Astfel, dezvoltarea unui pro­iect hotelier în zonă este de interes pentru investitori. Şi pe pia­ţa de birouri din apropiere de aeroport ar pu­tea fi cerere, fie de la com­pa­niile aeriene, fie de la operatorii lo­gistici din zonă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO