Companii

Grupul aerian Lufthansa: Estimăm cu 10% mai mulţi pasageri anul acesta, până la 1,1 milioane persoane

Grupul aerian Lufthansa: Estimăm cu 10% mai mulţi pasageri anul acesta, până la 1,1 milioane persoane

Autor: Mirabela Tiron

03.02.2011, 13:37 27

Grupul Lufthansa, care cuprinde compania aeriană cu acelaşi numeşi companiile Austrian Airlines şi Swiss, estimează că vatransporta anul acesta 1,1 milioane de pasageri, mai mult cu 10%faţă de anul trecut, potrivit oficialilor companiei.

"Anul trecut am avut tot o creştere cu 10% a numărului depasageri, până la 1 milion de persoane, din care numai Lufthansa atransportat 615.000 pasageri", a declarat Stefan Versemann,directorul general al grupului pe România şI Moldova. În ceea cepriveşte gradul mediu de încărcare la care au operat avioanelecelor trei companii aeriene, acesta s-a ridicat la aproape 82%.

"Din 27 martie vom creşte cu un zbor frecvenţa pe rutaCluj-Napoca-Munchen. Astfel, vom ajunge la 14 curse săptămânale peaceastă destinaţie", a spus el.

Începând cu orarul de vară, Lufthansa Group va opera din şiînspre România (Bucureşti, Cluj, Timişoara, Sibiu) 147 de zboruripe săptămână către Frankfurt, Munchen, Dusseldorf, Viena şi Zurich.Potrivit reprezentanţilor companiei, 80% din numărul pasagerilordin România aleg conexiuni din Munchen şi Frankfurt către altedestinaţii internaţionale.

La nivel mondial, grupul Lufthansa a transportat anul trecut 90milioane de pasageri, în creştere cu 17,2%, în timp ce capacitateade transport s-a majorat cu peste 12 procente. Grupul a alocat 13miliarde de euro pentru achiziţia a 155 de avioane noi până în2016. Reprezentanţii companiei au precizat că 34 de aeronave vor firecepţionate în acest. Mai mult, aproape 130 de milioane de eurovor fi investite în modernizarea flotei de aeronave, respectivschimbarea scaunelor din cabine şi îmbunătăţirea serviciiloroferite la bord.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO