Companii

Grup Servicii Petroliere, companie deţinută de Gabriel Comănescu, a finalizat prima platformă fixă de foraj pentru BSOG în Marea Neagră. Industria românească poate construi, din nou, proiecte mari

Galerie foto

Galerie foto

Autor: Roxana Petrescu

03.05.2021, 11:30 170

Finalizarea lucărilor la această platformă fixă de foraj are loc la mai bine de 30 de ani de la montarea primei instalaţii de foraj petrolier din Marea Neagră. Gazul extras ar trebui să ajungă în sistemul naţional în toamna acestui an.

Grup Servicii Petroliere (GSP), compania de foraj marin deţinută de omul de afaceri constănţean Gabriel Comănescu, a finalizat instalarea, la peste 120 de kilometri în largul Mării Negre, a primei platforme fixe de foraj din perimetrul Ana, care face parte din proiectul de gaz dezvoltat de Black Sea Oil & Gas (BSOG). Pe această platformă fixă se va monta o altă piesă, topside, întreaga construcţie urmând să colecteze gazul şi să-l trimită spre ţărm, odată declanşată producţia.

„Suntem într-un moment cheie pentru industria românească, dar şi pentru sectorul energetic naţional. A fost nevoie să treacă 34 de ani pentru ca România să îşi găsească curajul, resursele şi aliaţii pentru a dezvolta proiecte noi de exploatare în platforma continentală a Mării Negre. Această etapă din proiectul Midia Gas Development transmite cel puţin două mesaje. În primul rând, industria românească are, din nou, capacitatea de a construi proiecte mari. Proiectele de exploatare gaz din platforma românească a Mării Negre sunt sustenabile”, a declarat, Gabriel Comănescu, preşedintele Grup Servicii Petroliere.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO