Companii

Un grup francez a investit 8 mil. euro la Oneşti într-o fabrică de beţe din lemn pentru cafea şi îngheţată. Grupul are din 2007 o fabrică la Timişoara, cu 200 de angajaţi şi afaceri de 113 mil. lei în 2018

Un grup francez a investit 8 mil. euro la Oneşti într-o...

Autor: Ramona Cornea

17.09.2019, 07:00 2216

Compania Smart Wood România, cu capital francez, care produce beţe de lemn pentru cafea şi îngheţată, a investit 8 milioane de euro în construcţia unei fabrici în Oneşti, judeţul Bacău, a doua unitate de producţie a grupului francez în România.

„Acum montăm echipamentele, sperăm să avem deschiderea oficială a fabricii pe 24 septembrie“, a declarat Florin Brăzdău, director general al Smart Wood România. Compania Smart Wood România a fost acceptată pentru a primi un ajutor de stat de 15 milioane de lei pentru extinderea capacităţii de producţie, potrivit datelor de la mfinante.ro. Noua fabrică din Oneşti va crea 100 de locuri de muncă în următorii trei ani.

Smart Wood România face parte din grupul francez smartwood Group, fondat în 1928. Pe lângă fabrica pe care o construieşte în Oneşti, grupul mai are o unitate de producţie în Timişoara, deschisă în 2007.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO