Companii

Gruia Stoica trebuie să depună 20 mil. euro într-un cont escrow până pe 4 octombrie

Gruia Stoica trebuie să depună 20 mil. euro într-un...

Autor: Mirabela Tiron

03.09.2013, 00:05 343
Omul de afaceri Gruia Stoica, proprietarul companiei Grup Feroviar Român (GFR), care a semnat ieri contractul de cumpărare a pachetului de 51% din CFR Marfă, spune că are 32 de zile pentru a depune 20 de milioane de euro într-un cont escrow.
 
„Apoi trebuie să obţinem avizul Consiliului Concurenţei pentru a depune restul sumei, adică încă 172 milioane de euro. Conform legii, vom depune notificare la Consiliul Concurenţei în cel mai scurt timp şi aşteptăm răspunsul“, a declarat Gruia Stoica pentru ZF, după ce a depus 10 milioane de euro ca garanţie.
 
Grup Feroviar Român a fost declarat pe 20 iunie anul acesta câştigător în procesul de privatizare a CFR Marfă, oferind un preţ de 202 milioane euro pentru pachetul de 51% din acţiuni. GFR este singura companie care a rămas în cursa de privatizare după ce ame­ricanii de la OmniTrax şi asocierea formată din Transferoviar Grup şi Donau Finanz au ieşit din cursă. Procesul de privatizare al CFR Marfă s-a desfăşurat sub mandatul lui Relu Fenechiu. După revocarea sa din funcţie, în condiţiile în care a primit sentinţa de condamnare la închisoare, a fost numită pe această poziţie Ramona Mănescu, sub mandatul căreia s-a semnat contractul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO