Companii

Gruia Stoica preia vagoanele şi 350 de angajaţi ai Rompetrol

Autor: Mirabela Tiron

19.12.2010, 23:50 60

GFR, parte a grupului Grampet, controlat de Gruia Stoica, acâştigat licitaţia privind preluarea activităţii de transportferoviar din cadrul grupului Rompetrol.

Licitaţia s-a derulat pe parcursul unui an şi au participatoperatori feroviari din ţară, dar şi din străinătate, potrivitoficialilor companiei Grampet.

Rompetrol Logistics avea un parc de 750 de vagoane, potrivitinformaţiilor existente în piaţă. Contractele de servicii detransport feroviar au fost încheiate de GFR cu Rompetrol pe operioadă de trei ani, cu posibilitatea de prelungire cu încă doiani.

Preluarea activităţii de transport feroviar a grupului Rompetrolva avea un impact pozitiv asupra activităţii operatorilor Grampetdin Bulgaria şi Ungaria, potrivit Grampet. "Prin aceste măsuri nepropunem să eficientizăm fluxul financiar în companiile grupului,să dezvoltăm o structură de afaceri mai puţin complexă şi săreducem costurile până la un nivel optim", a declarat TitovBuzescu, vicepreşedinte al Diviziei de Retail a GrupuluiRompetrol.

Grup Feroviar Român (GFR) şi-a bugetat pentru anul acesta ocifră de afaceri în creştere cu circa 14% faţă de anul trecut, pânăla aproape 115 milioane euro. GFR operează 13.500 de vagoane şi 280de locomotive şi oferă servicii de transport feroviar.

În România, Grampet Grup deţine fabrica de reparaţii vagoaneRemar Paşcani, companiile Reva Simeria, Turist Semenic şialtele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO