Companii

Gruia Stoica preia vagoanele Rompetrol

Autor: Mirabela Tiron

19.12.2010, 23:35 37

Omul de afaceri Gruia Stoica, care controlează compania GrupFeroviar Român (GFR), cel mai mare operator privat feroviar de pepiaţa locală, a preluat vagoanele şi 350 de angajaţi de laRompetrol Logistics, companie deţinută de KazMunaiGaz.

Valoarea contractului nu a fost făcută publică, dar este deordinul "sutelor de milioane de euro", potrivit lui Gruia Stoica.El nu a dorit să ofere alte detalii legate de tranzacţie.

Transportatorul a mai semnat în acest an un contract importantîn segmentul distribuţiei de carburanţi cu ruşii de la Lukoil, iarprintre clienţii GFR se mai numără şi OMV Petrom, ArcelorMittal,Conpet şi Compania Naţională a Huilei. Acţionarii RompetrolLogistics au decis să externalizeze serviciile de transportferoviar, care aveau o contribuţie importantă la un business ce aajuns anul trecut la 48 mil. euro cu 900 de angajaţi, potrivitdatelor de la Ministerul Finanţelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO