Companii

Gruia Stoica, patronul Grampet, vrea să îşi extindă businessul feroviar în Austria şi Grecia

Gruia Stoica, patronul Grampet, vrea să îşi extindă businessul feroviar în Austria şi Grecia

Autor: Mirabela Tiron

22.05.2011, 23:40 644

Omul de afaceri Gruia Stoica, cel care controlează grupulGrampet, plănuieşte să extindă operaţiunile grupului pe pieţele detransport feroviar şi servicii logistice din Austria, Cehia,Slovacia, Turcia şi Grecia.

"Am făcut încă un pas înainte în consolidarea afacerilorgrupului. Capacităţile de care dispunem, (...) gama largă deservicii integrate de transport şi logistică în domeniul feroviar,dar şi solicitările clienţilor din România ne-au determinat să neextindem şi pe alte pieţe", a declarat Gruia Stoica, preşedinteleGrampet Grup. În următoarele luni, Grampet Grup va semna contracteîn valoare de peste 25 de milioane de euro cu companii europene,potrivit oficialilor companiei, care nu au dat alte detalii.

"Aceste contracte au fost discutate şi urmează a fi încheiate înurma participării Grampet Grup la cel mai mare târg de transport şilogistică din Europa (la München)", potrivit oficialilor companiei.Grampet Grup, ce include 14 companii active în diverse segmente alesectorului feroviar, este prezent în şase ţări: Bulgaria, Ungaria,Germania, Serbia, Ucraina şi Moldova.

Cea mai importantă companie a grupului, este cel mai mareoperator privat feroviar de pe piaţa românească, Grup FeroviarRomân (GFR). Anul trecut, compania GFR a transportat circa 9,2 mil.tone nete, realizând o cifră de afaceri de 125 mil. euro, potrivitreprezentanţilor companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO