Companii

GreenGroup, deţinut de fondul de investiţii Abris Capital, preia pachetul majoritar al furnizorului de servicii de curăţenie industrială Expert Cleaning din Braşov, cu afaceri de peste 10 mil. lei

Zoltan Bartha, CEO al Eltex Recycling

Zoltan Bartha, CEO al Eltex Recycling

Autor: Cristina Bellu

12.06.2023, 12:17 726

Green Group, un grup de firme activ în sectorul reciclării şi care are drept acţionar majoritar fondul de investiţii Abris Capital Partners, a încheiat un acord pentru achiziţionarea unei participaţii majoritare în cadrul companiei Expert Cleaning, furnizor de soluţii specializate de curăţenie pentru industriile grele şi magazinele de bricolaj din România.

În urma tranzacţiei, Expert Cleaning împreună cu Eltex Recycling, care gestionează deşeuri industriale şi face parte din GreenGroup, vor oferi soluţii pentru clienţii industriali care doresc să îşi reducă impactul asupra mediului şi să se conformeze reglementărilor în vigoare, anunţă oficialii Green Group.

"Cu o suprapunere semnificativă de servicii şi de clienţi cu Eltex, această achiziţie oferă oportunitatea de a ne consolida poziţia de partener integrat pentru clienţii industriali. Vedem, de asemenea, potenţialul de a ne dezvolta în zona de decontaminare, un serviciu furnizat în mod tradiţional de companiile care gestionează deşeuri. Achiziţia subliniază poziţia noastră ca partener ideal pentru industriile care urmăresc o dezvoltare sustenabilă şi reducerea amprentei de carbon", explică Zoltan Bartha, CEO al Eltex Recycling.

Businessul Expert Cleaning, fondat în urmă cu 18 ani la Făgăraş, jud. Braşov, a atins afaceri de 10,4 mil. lei în 2022, plus 27,6% an/an şi profit de 865.141 de lei, în creştere cu 13% faţă de anul precedent, potrivit datelor Ministerului de Finanţe.

"Pentru Expert Cleaning, integrarea în GreenGroup reprezintă un pas natural, care va sprijini următoarea etapă de dezvoltare a companiei", spune Andreea Mija, fondatoarea şi CEO-ul Expert Cleaning, care va rămâne cu o participaţie minoritară în afacere.

Piaţa serviciilor de curăţenie din Europa este aşteptată să crească în următorii ani, reflectând creşterea cererii acestui tip de servicii specializate din partea jucătorilor industriali.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO