Companii

Grecii care deţin restaurantul Osho deschid un nou local în centrul vechi

Foto: Mihai Dăscălescu

Foto: Mihai Dăscălescu

Autor: Cristina Roşca

27.10.2014, 00:00 1474

Familia Malideros, care a cumpărat în urmă cu mai puţin de un an businessul Osho de la românul Florin Rădulescu, va deschide un nou local Oro Toro by Osho pe Strada Franceză din centrul istoric al Capitalei. Grecii merg astfel în cea mai populară zonă pentru baruri, hoteluri şi restaurante, centrul istoric, care găzduieşte peste 100 de unităţi.

„În luna ce urmează vom deschide un nou restaurant Oro Toro by Osho în centrul vechi, pe Strada Franceză, unde se vor putea găsi preparate din vită precum Angus beef maturată, dar şi peşte şi fructe de mare proaspăt aduse din Spania“, explică Giorgos Malideros, proprietar al Osho. Un meniu similar are şi restaurantul din Primăverii. Familia Malideros a construit în ultimii 22 de ani mai multe businessuri în România, printre care lanţul de supermarketuri Mega Image vândut către belgienii de la Delhaize şi producătorul de lactate Brenac aflat acum în faliment.

Astăzi grecii mai deţin în afară de Osho doar afaceri în domeniul imobiliar, respectiv 50.000 de metri pătraţi de spaţii comerciale şi birouri, cifră care îi poziţionează în topul celor mai mari proprietari din Bucureşti. În decembrie anul trecut familia Malideros a anunţat că a preluat cele două restaurante Osho - Steak şi Fish - amplasate unul lângă celălalt în cartierul Primăverii din Capitală.

Între timp a fost închis Osho Fish, iar proprietarii spun că pentru localul rămas, care este şi restaurant şi măcelărie, estimează afaceri de 2 mil. euro, în creştere faţă de anul trecut. Potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe, compania Osho-Scs Trading care administrează businessul a terminat anul trecut cu afaceri de 7,8 mil. lei (1,76 mil. euro) şi pierderi de sub 0,1 mil. lei. Oficialii companiei nu au precizat dacă în 2013 aceeaşi companie administra şi restaurantul Osho Fish închis între timp. Cristina Roşca

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO