Companii

Goschy, Unita Turism: M-am saturat sa iau bani de la banca

Goschy, Unita Turism: M-am saturat sa iau bani de la banca

Josef Goschy, proprietarul lantului hotelier Unita Turism: As vrea sa am majoritatea hotelurilor de trei stele

25.02.2009, 19:09 240

Josef Goschy, proprietarul lantului hotelier Unita Turism, si-a blocat anumite investitii pe care le planificase in modernizarea unora dintre unitatile hoteliere pe care le detine si spune ca nu mai vrea sa se imprumute de la banca. "Am amanat investitia la hotelul Panoramic de la Olimp pe care am vrut sa il reclasific la patru stele in urma unei investitii de 5-6 milioane de euro. Voi relua proiectul cand situatia se va mai calma pe piata. Ma astept ca celelalte doua hoteluri (Amfiteatru si Belvedere - n. red.) sa genereze afaceri de doua milioane de euro. Pe Litoral am vandut deja toate biletele", a spus Goschy, care vrea sa isi finanteze proiectele din vanzarea unor active.

In acest sens omul de afaceri a scos la vanzare hotelurile Onix si Safir de pe Litoral solicitand circa sase milioane de euro pe unitatile clasificate la doua stele cu 340 de camere.
Goschy este unul dintre cei mai importanti proprietari de hoteluri de pe litoral prin cele trei unitati din Mamaia (Comandor, Amiral si Orfeu), trei in Olimp (Amfiteatru, Belvedere, Panoramic) si doua in Cap Aurora (Onix si Safir). Pe litoral Goschy concureaza cu omul de afaceri Mohamad Murad, care controleaza lantul Majestic cu locatii in Mamaia, Olimp si Jupiter.
"M-am saturat sa iau bani de la banca. Am credite de 23 de milioane de euro. As vrea sa ma dezvolt din fonduri proprii", a spus omul de afaceri, care a cumparat in decembrie 2007 trei hoteluri in Olimp de la AVAS (Amfiteatru, Belvedere si Panoramic), platind 22 mil. euro pentru pachetul majoritar de 54% din actiunile companiei Olimp Estival. Ulterior Goschy a mai platit 7 mil. euro catre SIF Transilvania, ajungand sa controleze 96% din Olimp Estival, potrivit propriilor declaratii. In afara de investitiile de la hotelul Panoramic, Goschy are in vedere si reclasificarea altor unitati pe care le detine.
"As vrea sa am majoritatea hotelurilor de trei stele. Vreau sa le reclasific pe cele de la Deva (hotel Deva si Sarmis) si Alba Iulia (hotel Transilvania) de la doua la trei stele", a spus Goschy. In prezent omul de afaceri asteapta ca situatia de pe piata hoteliera sa se imbunatateasca. "Situatia este incerta in acest moment si ma astept ca piata sa isi revina spre sfarsitul anului", a precizat el.
Piata hoteliera resimte efectele crizei prin diminuarea gradului de ocupare, luna ianuarie fiind pentru hotelieri cea mai proasta din ultimii zece ani, potrivit reprezentantilor din domeniu.
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO