Companii

Google este gata să finanţeze programe de educaţie digitală pentru copii: 200.000 de dolari vor ajunge la un ONG din România

Google este gata să finanţeze programe de educaţie...

Autor: Cosmin Pirv

20.05.2020, 10:45 87

Compania Google a anunţat că va finanţa cu 200.000 de dolari o organizaţie care derulează programe de siguranţă online pentru profesori şi copii. Potrivit companiei, scopul acestuia este de a-i ajuta pe elevi să devină cetăţeni conştienţi şi responsabili.

„Google.org, divizia Google ce se ocupă de proiecte filantropice, va acorda o finanţare de 200.000 de dolari către organizaţia Adfaber, un ONG din România a cărei misiune este încurajarea programării, educaţiei digitale şi susţinerea adopţiei tehnologiei în rândul copiilor. Grantul va fi folosit pentru derularea de programe de siguranţă online şi activităţi conexe pentru profesori şi copii, cu scopul de a ajuta elevii români să devină cetăţeni online conştienţi şi responsabili”, au anunţat reprezentanţii companiei printr-un comunicat.

Programul se se va desfăşura timp de un şi este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 7 şi 15 ani. ONG-ul va oferi materiale educaţionale şi suport pedagogic, care includ scenarii de lecţie, training online şi cursuri de pregătire faţă în faţă cu profesorii.

„Sunt o serie de întrebări despre siguranţa online pe care nimeni nu le adresează când discută cu copiii, deşi în ziua de astăzi sunt foarte importante. De mai mult de un an ne-am concentrat pe educarea copiilor şi elevilor în siguranţă online şi ce înseamnă să fii un cetăţean digital responsabil”, a declarat Alin Chiriac, fondator Adfaber.

„Credem că este mai important ca oricând să ajutăm copiii să utilizeze internetul în siguranţă şi încredere. Prin acest grant vrem să susţinem programele şi ateliere coordonate de Adfaber şi, împreună cu profesori şi părinţi, să încurajăm elevii să devină cetăţeni online responsabili”, a spus Rowan Barnett, director Google.Org EMEA & APAC.

Adfaber este o organizaţie non-profit, concentrată pe proiecte de educaţie şi sănătate. Google.org este o organizaţie subsidiară a Google ce se ocupă de proiecte filantropice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO