Companii

Goana după soare: Braşov, Teleorman şi Prahova sunt judeţele care vor concentra cea mai mare parte din proiectele solare viitoare. Unde mai este potenţial?

ANALIZĂ ZF

Goana după soare: Braşov, Teleorman şi Prahova sunt...

Autor: Roxana Petrescu

29.08.2021, 11:06 2924

♦ Energia solară devine un factor care schimbă economia, diferit faţă de energia eoliană, investiţiile fiind mai echilibrat repartizate pe harta României ♦ Scăderea semnificativă a costurilor cu tehnologia şi creşterea accelerată a preţului energiei îi motivează pe tot mai mulţi, companii sau persoane fizice, să devină producători de energie, soluţiile solare fiind cele mai la îndemână.

Potrivit datelor centralizate de Ziarul Financiar, pe baza infor­maţi­ilor publice de pe site-ul Trans­electrica, operatorul siste­mu­lui naţional de transport al ener­giei, la acest moment func­ţionează circa 1.400 MW în pro­iecte solare.

Faţă de energia eolia­nă, unde aproape toată capacitatea este con­cen­trată în două judeţe, Tulcea şi Constanţa, investiţiile în energia solară sunt dispersate pe tot teritoriul ţării. Astfel, Giurgiu, Pra­hova, Braşov, Dolj şi Olt sunt judeţele care au cele mai mari investiţii solare funcţionale, arată datele Transelectrica.

Tot datele operatorului de transport arată că, pe baza proiectelor solare cu avize şi contracte de racordare la reţea, investiţiile viitoare se vor concentra în Braşov, Teleor­man, Prahova, Olt sau Alba. La final, pe datele existente în acest moment, un singur judeţ rămâne fără niciun MW montat în proiecte solare, Vaslui.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO