Companii

GM: ritmul de crestere Chevrolet, dublu fata de cel al Opel

11.07.2007, 19:15 15

GM Romania, importatorul marcilor Opel si Chevrolet, a inregistrat in primul semestru o crestere a vanzarilor de aproape 85%, comparativ cu acelasi interval din anul precedent, la mai mult de 13.900 de unitati.
Cresterea vanzarilor a fost adusa in perioada ianuarie-iunie de marca Chevrolet care a ajuns la vanzari de 6.115 unitati, cu 123% mai mult decat anul trecut.
La fel ca pe tot parcursul anului modelul Chevrolet Aveo a fost cel care a adus cea mai mare parte a vanzarilor (aproximativ 70%), urmat de modelul Spark cu 1.409 unitati. Opel a consemnat in prima jumatate a anului vanzari de 7.811, ceea ce reprezinta mai mult de jumatate din totalul vehiculelor livrate de GM, si a consemnat o rata de crestere de 62%, cu aproximativ 15% mai mult decat media cresterii vanzarilor de automobile de import pe piata locala.
Cel mai bine vandut Opel a fost modelul de clasa compacta Astra Classic, cu 3.835 de unitati urmat in top de modelul de clasa mica Corsa, care prin noua generatie a livrat aproape 1.700 de masini.
Luna trecuta compania a lansat in Romania modelul de teren Antara, model prin care GM intentioneaza sa revina la nivel european in segmentul SUV-urilor, care reprezinta circa 6% din totalul pietei auto interne.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO