Companii

Global Finance imprumuta 80 mil. euro de la banci grecesti

24.07.2008, 18:53 34

Compania Global Finance, care administreaza o serie de fonduri imobiliare si de private equity, a contractat un imprumut sindicalizat de 80 de milioane de euro, aranjat de Banca Romaneasca, membra a grupului National Bank of Greece, si de EFG Telesis, pentru a finanta dezvoltarea proiectului imobiliar Global City Business Park, din zona Pipera de langa Capitala.
Imprumutul sindicalizat a fost contractat prin fondul de real estate al Global Finance.
Proiectul Global City Business Park are o suprafata totala construita de 56.000 de metri patrati si o suprafata neta inchiriabila de 44.000 de metri patrati. Proiectul include doua cladiri.
Parterul va gazdui galerii comerciale, dar si restaurante si zone de servicii, in timp ce etajele superioare vor oferi suprafete deschise de pana la 2.800 de metri patrati pe nivel. Cele doua niveluri ale parcarii subterane vor avea 890 de locuri de parcare, rezultand un raport de un loc de parcare pentru fiecare 50 de metri patrati de spatiu de birou inchiriat. In vecinatatea Global City Business Park, Global Finance dezvolta Global City Residential Park, care va cuprinde 381 de apartamente, aflate in prezent in lucru.
In Romania, Global Finance are in vedere dezvoltarea a inca doua proiecte imobiliare, respectiv Global Gardens, un proiect rezidential situat langa Scoala Americana, si Global Plaza Floreasca, un proiect mixt aflat in vecinatatea parcului Floreasca si care va include birouri, galerii comerciale si apartamente de lux.
Fondul de investitii Global Finance activeaza si pe pietele imobiliare din Grecia, Bulgaria si Serbia si a realizat peste 70 de investitii, administrand un portofoliu de peste 850 de milioane de euro.
Printre cele mai active banci care acorda finantari imobiliare se numara si Alpha Bank, BCR, Credit Europe, Raiffeisen Bank sau UniCredit Bank Tiriac. Pana in prezent cea mai mare linie de creditare, in valoare de 575 de milioane de euro, a fost acordata de BCR catre dezvoltatorul imobiliar Copper Beech, care intentioneaza sa construiasca 17.000 de locuinte in urmatorii ani.
Banca Romaneasca impreuna cu actionarul majoritar, National Bank of Greece, au executat, in intervalul 2006-2007, mandate pentru strangerea de facilitati de credit sindicalizat cu o valoare totala de peste un miliard de euro. Pentru anul 2008, mandatele estimate a fi incheiate depasesc 500 de milioane de euro.
Eurobank EFG Telesis Finance Investment este divizia de investment banking a Eurobank Ergasias. In ultimii trei ani, echipa de finantare de real estate de la EFG a aranjat 11 tranzactii in Europa de Sud-Est cu un volum in valoare de peste 750 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO