Companii

Glencore, descalificată pentru licitaţia de 346 de milioane de euro de la Cupru Min

Glencore, descalificată pentru licitaţia de 346 de...

Autor: Adrian Cojocar

09.09.2013, 00:05 344
Magnatul turc Robert Yildirim, care controlează holdingul Yildirim din Turcia, şi traderul de mărfuri şi resurse minerale Trafigura se vor lupta în final pentru producţia pe următorii şapte ani de concentrate de cupru a companiei de stat Cupru Min Abrud, într-o licitaţie cu o valoare minimă estimată de 460 mil. dolari (346 mil. euro).
 
Ministerul Economiei a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că Glencore, un alt mare trader care depusese documentaţia pentru licitaţie, a fost descalificat din cauza unor documente lipsă aferente scri­sorii de garanţie în valoare de 1,2 mil. euro.
 
Descalificarea este surprin­ză­toare având în vedere că Glencore este una dintre cele mai puternice companii de pe glob, fiind cel mai mare trader de petrol, metale, resurse minerale şi mărfuri, cu afaceri anuale care depăşesc 200 miliarde de dolari.
 
„Ceea ce a făcut deosebirea dintre cele trei este în primul rând îndeplinirea condiţiilor privind scrisoarea de garanţie bancară, în sumă de 1,2 milioane de euro. În ceea ce priveşte Glencore, au existat o seamă de omisiuni legate de prezentarea acestei scrisori de garanţie ban­cară“, a precizat ministrul economiei, Varujan Vosganian.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO