Companii

Gigantul american Ford investeşte 11 miliarde de dolari în restructurare şi plănuieşte lansarea de modele autonome

Gigantul american Ford investeşte 11 miliarde de dolari...

Autor: Florentina Niţu

26.07.2018, 18:24 804

Gigantul american din industria auto Ford a anunţat că va face o restructurare ce va costa compania 11 miliarde de dolari, conform Les Echos.

Ford Motor Company ia în considerare revizuirea proiectării unor modele, relocarea activelor către segmente rentabile şi se gândesc la noi parteneri strategici.

Multinaţionala americană vrea să creeze o societate specializată în dezvoltarea maşinilor autonome, dar nu a specificat dacă acest lucru va conduce la reducerea locurilor de muncă şi la închiderea fabricilor, dar nici ce regiuni şi profesii vor fi vizate de această restructurare.

Maşinile autonome reprezintă noul pariu al marilor jucători de pe piaţa auto, nume precum Mercedes sau Renault având la rândul lor planuri în acest domeniu, iar după ce constructorii au lucrat la sisteme care să reducă la minimum numărul de accidente următorul pas este eliminarea factorului uman din ecuaţia condusului.

„Echipa are de luat decizii importante”, a spus Bob Shanks, directorul financiar al companiei, adăugând că Ford va abandona modelele de maşini care nu sunt rentabile.

„În privinţa modelelor care necesită timp pentru proiectare şi realizare, vom lua anumite decizii, cum ar fi să abandonăm modelele tradiţionale sedan, care nu se vând în America de Nord”, a mai declarat Shanks, conform Les Echos.

Ford a menţionat ulterior că în 26 septembrie, Jim Hackett, preşedinte-director general al Consiliului de Administraţie, trebuie să prezinte strategia de relansare.

Ford Motor Company a fost fondat de către Henry Ford în anul 1903, având sediul în Deaborn, Michigan, o suburbie a oraşului Detroit. Henry Ford a avut 40 de ani când a înfiinţat compania Ford.

Astăzi compania este condusă de Bill Ford, rămânând în familie după 100 de ani şi are peste 11 milioane de clienţi în 36 de ţări de care au grija aproape 20.000 de angajaţi. Veniturile Ford s-au ridicat anul trecut la 156 miliarde de dolari.

În România, Ford are o fabrică de maşini în Craiova, fiind al doilea cel mai mare constructor de autovehicule de pe plan local. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO