Companii

Gigantul Airbus a venit în România ca să verifice când începe producţia elicopterelor Super Puma Mk1. Construcţia fabricii ar trebui să înceapă în octombrie

Gigantul Airbus a venit în România ca să verifice...

Autor: Carol Dan

14.07.2015, 17:35 6017

Compania fraco-germană Airbus vrea să înceapă în luna octombrie construcţia unei noi fabrici la Braşov care să scoată pe piaţă un nou tip de elicpter militar de atac. Fabrica va fi construită în localitatea Ghimbav, judeţul Braşov, pe un teren pus la dispoziţie de Compania pentru reparaţii şi mentenanţa aeronavelor IAR Braşov.

Airbus a început deja să recruteze angajaţi pentru noua fabrică, iar o delegaţie a Airbus Helicopters Industries –România a avut astăzi o întâlnire cu secretarul de stat în Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului, Sorin Encutescu.

„În cadrul  întâlnirii a fost prezentat stadiul demersurilor întreprinse în vederea realizării în România a capacităţii de producţie destinate realizării elicopterelor de tip Super Puma Mk 1”, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei.

Din delegaţie au făcut parte Serge Durand, director general al companiei, şi Walter H. Linder, director executiv, financiar şi administrativ.

Ministerul Economiei precizează că delegaţia Airbus a menţionat preocuparea pentru începerea lucrărilor la noua fabrică, la mijlocul lunii octombrie. Discuţiile au vizat şi oportunitatea participării companiilor româneşti din domeniul industriei aeronautice, în calitate de subcontractori, la realizarea elicoperului Super Puma Mk 1.

Airbus Helicopters, denumită anterior Eurocopter, are aproximativ 23.000 de angajaţi la nivel mondial, şi este prezentă în România prin Eurocopter România, unde deţine 51% din acţiuni, diferenţa fiind controlată de IAR.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO