Companii

Ghiţă de la Asesoft cumpără Flanco

Autor: Mihaela Popescu

15.09.2010, 23:15 78

Grupul Asesoft, deţinut de Sebastian Ghiţăşi Iulian Stanciu, va prelua Flanco, semnarea tranzacţiei urmând săfie anunţată oficial în cursul zilei de astăzi, potrivit unor sursedin piaţă.

Retailerul de electrocasnice Flanco are nevoie de lichidităţi dela un investitor nou pentru a ieşi rapid din insolvenţă, de aceea afost scos la vânzare în urmă cu câteva luni de către băncilecreditoare ING, UniCredit Ţiriac Bank şi BRD.

Bacherii au căutat un investitor care să poată aduce cel puţin14 mil. euro în companie pentru a stinge datoriile garantate alereţelei şi pentru a-i susţine creşterea vânzărilor în ultimele treiluni din an. Pe lista scurtă a investitorilor interesaţi de Flancos-a numărat şi un retailer străin, potrivit informaţiilor dinpiaţă.

Compania Asesoft Distribution, cu afaceri de circa 100 mil. euroîn 2009, a mai fost implicată într-o tranzacţie în 2009, când apreluat divizia de distribuţie a Flamingo - operatorul magazinelorFlanco.

Contactaţi de ZF, cei doi acţionari ai Asesoft nu au dorit săcomenteze pe marginea acestui subiect.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO