Companii

Germanii de la Optibelt au ajuns în 2018 la afaceri de peste 45 mil. euro cu fabrica de curele pentru autovehicule şi pentru aparate electrocasnice din Tăuţii-Măgherăuş, Maramureş

Sursa foto: www.optibelt.com/

Sursa foto: www.optibelt.com/

Autor: Laurentiu Cotu

25.09.2019, 13:00 586

Numărul mediu de angajaţi ai Optibelt Power Transmission a ajuns anul trecut la 480.

Producătorul de componente auto Optibelt Power Transmission din localitatea Tăuţii-Măgherăuş, judeţul Maramureş, subsidiara locală a grupului german Arntz Optibelt, cu afaceri globale de aproximativ 283 mil. euro, a avut anul trecut o cifră de afaceri de peste 209,6 mil. lei (aproximativ 45 mil. euro), în creştere cu 17% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.

Astfel, fabrica Optibelt Power Transmission din Tăuţii-Măgherăuş a generat anul trecut 16% din cifra de afaceri totală a grupului german Arntz Optibelt, conform calculelor ZF. Com­pa­nia a înregistrat în 2018 un profit net de peste 6,8 mil. lei (1,4 mil. euro), în scă­dere cu aproximativ 32% faţă de anul precedent, conform datelor publice.

Compania a intrat pe piaţa locală în urmă cu mai bine de 10 ani prin deschiderea unei fabrici de curele pentru autovehicule şi pentru aparate electrocasnice în localitatea Tăuţii-Măgherăuş, în apropierea municipiului Baia Mare, printr-o investiţie iniţială de 5-6 mil. euro, care ulterior a crescut la 10 mil. euro, potrivit informaţiilor de la aceea vreme.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO