Companii

Germanii de la Kromberg & Schubert caută 80 de oameni pentru fabrica de cablaje de la Nădab, judeţul Arad

Germanii de la Kromberg & Schubert caută 80 de oameni...

Autor: Laurentiu Cotu

20.05.2021, 18:40 263

Dacă producţia de cablaje de obicei necesită multă forţă de muncă plătită cu un salariu cât mai mic, în medie de 1.500 lei net, valoarea adăugată fiind redusă, cercetarea înseamnă locuri de muncă bine plătite pentru personal calificat, iar inginerii au salarii de mii de euro.

Producătorul german de cablaje pentru industria auto şi de sisteme electrice Kromberg & Schubert angajează în prezent 80 de oameni pentru fabrica din localitatea Nădab, situată la aproximativ 40 de kilometri de municipiul Arad, potrivit informaţiilor de pe site-ul AJOFM (Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă) Arad. Cele mai multe joburi disponibile sunt pentru muncitori necalificaţi la asamblarea şi montarea pieselor. Kromberg & Schubert este unul dintre marii producători de com­ponente auto prezenţi în România, cu peste 3.500 de angajaţi, potrivit unor informaţii anterioare.

La începutul acestui an, Kromberg & Schubert a vândut către Grupul Continental fabrica din Timişoara, potrivit unor surse din industria auto locală. Germanii opresc producţia de cablaje din Timişoara, însă mizează pe cercetare şi dezvoltare. Dacă producţia de cablaje de obicei necesită multă forţă de muncă plătită cu un salariu cât mai mic, în medie de 1.500 lei net, valoarea adăugată fiind redusă, cercetarea înseamnă locuri de muncă bine plătite pentru personal calificat, iar inginerii au salarii de mii de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO