Companii

Germanii de la Bosch au obţinut autorizaţia de construire pentru fabrica de maşini de spălat de la Simeria, dar nu şi ajutorul de stat

Fabrica va avea o capacitate de producţie anuală de peste un milion de maşini de spălat pentru piaţa europeană

Fabrica va avea o capacitate de producţie anuală de peste un milion de maşini de spălat pentru piaţa europeană

Autor: Alina-Elena Vasiliu

21.12.2018, 00:07 2372

„Cererea pentru autorizaţia de construire şi accesul la schema de ajutor de stat pentru investiţii nu sunt direct legate una de alta. Perioada de trei ani (durata valabilităţii autorizaţiei – n. red.) ne permite să avem suficientă flexibilitate“, spun reprezentanţii BSH Electrocasnice.

 

Grupul german Bosch a obţinut autorizaţia de construire pentru no­ua fabrică de maşini de spălat pe care are în plan să o facă în Simeria, judeţul Hunedoara.

„Autorizaţia de construire acor­dată de primăria Simeria în data de 12 no­iembrie 2018 este valabilă pentru o pe­rioadă de trei ani (doi + unu), deci avem suficientă flexibilitate pentru pla­nu­rile noastre. Un moment exact pen­tru începerea construcţiei nu a fost încă de­terminat. Planurile noastre sunt în curs de desfăşurare. Perioada de trei ani ne permite să avem sufi­cien­tă flexi­bili­tate şi pentru procesul de selecţie a companiilor şi a furni­zo­ri­lor“, spune Irenne Wagner, director de marketing şi comunicare la BSH Electro­casnice, compania prin care se face investiţia.

Germanii au depus documentaţia pentru obţinerea unui ajutor de stat care să acopere o parte din investiţia to­tală de 110 milioane de euro. Din cauza decalării deschiderii schemei de aju­tor de stat însă, Bosch nu a început încă lucrările de construcţie la fabrica din Simeria. Mai mult, la începutul aces­tei săptămâni, Ministerul de Fi­nan­ţe a publicat lista cu cinci acorduri de finanţare pentru acordarea de aju­tor de stat, listă pe care însă nu se regă­seşte şi compania BSH Electrocasnice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO