Companii

Germanii de la Agrarius şi-au dublat expunerea pe grâu

Germanii de la Agrarius şi-au dublat expunerea pe grâu

Autor: Gabriel Razi

09.02.2015, 13:10 358

Compania germană Agrarius, listată pe bursa de la Frankfurt şi unul dintre cei mai mari producători agricoli din Timiş, şi-a dublat suprafaţa însămânţată cu grâu la 1.440 de hectare, ceea ce înseamnă 31% din suprafeţele pe care le au în portofoliu. Ponderea grâului a în totalul planului de cultură a crescut de la 22,4% în toamna anului 2013.

“Culturile sunt administrate bine şi în acest moment nu aşteptăm ca acestea să fie afectate de îngheţ (winterkill – trad.)”, a spus Ottmar Lotz, şefu Agrarius, într-un anunţ public.

La o productivitate medie de 5 tone/hectar, suprafaţă însămânţată cu grâu de Agrarius înseamnă un segment cu încasări potenţiale de 1 milion de euro, potrivit estimărilor ZF.

Germanii au renunţat în toamna anului trecut la triticale, un produs cereal mai puţin folosit la scară largă dar rezistent la secetă după ce în toamna anului 2013 ei acoperiseră 6,7%, adică 230 de hectare, cu astfel de seminţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO