Companii

Georgiana Bădescu, partener Schoenherr: Companiile aflate într-o poziţie superioară de negociere trebuie să îşi documenteze temeinic argumentele negocierii pentru a evita riscul sancţionării pentru practici de concurenţă neloială

Georgiana Bădescu, partener Schoenherr: Companiile...

Autor: Cristina Bellu

14.12.2020, 12:31 142

Georgiana Bădescu, partener în cadrul casei de avocatură Schoenherr şi coordonatoarea practicii de dreptul UE şi dreptul concurenţei a firmei în România şi Moldova, avertizează că autoritatea română de concurenţă ar putea să declanşeze în următoarea perioadă mai multe investigaţii la nivelul companiilor, în scopul identificării şi sancţionării de practici de concurenţă neloială.

Acestea vor viza în principal companiile care nu au o poziţie dominantă de piaţă, dar care deţin o poziţie superioară de negociere în raport cu partenerii lor.

“Pentru a se proteja în cazul unei investigaţii, este important ca aceste companii să îşi auto-evalueze poziţia de negociere în raport cu partenerii comerciali şi să se asigure că documentează temeinic argumentele economice ale negocierilor «dure» pe care le derulează în virtutea unei potenţiale poziţii superioare de negociere”, explică Georgiana Bădescu.

La nivel european, autorităţile de concurenţă au început să îşi intensifice lupta împotriva practicilor comerciale neloiale, în contextul în care statele membre ale Uniunii Europene mai au puţin timp pentru a transpune în legislaţia naţională prevederile Directivei UE privind practicile comerciale neloiale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO