Companii

George Grigorescu, noul şef al unei pieţe de 8 mld. euro: APIA nu trebuie să rămână un club închis, ci trebuie să acţioneze precum o locomotivă

George Grigorescu, noul şef al unei pieţe de 8 mld....

Autor: Bogdan Alecu

06.04.2017, 00:06 809

Fostul pilot de raliuri George Grigorescu este noul preşedinte al Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), una dintre cele mai puternice organizaţii din România. Comerţul auto este o piaţă de 8 mld. euro anual.

Vicepreşedinţi ai asociaţiei rămân Brent Valmar, directorul general al Porsche România, şi Attila Szabo, directorul general al Ford România, astfel că în conducerea asociaţiei există şi un reprezentant de la un producător, cât şi de la un importator. Attila Szabo este şi membru al consiliului de administraţie al uzinei auto de la Craiova şi gestionează inclusiv activitatea de import şi vânzări a Ford.

„Planurile imediate ale APIA vizează organizarea SIAB din toamna acestui an, la standarde internaţionale. Nu avem voie să ratăm acest lucru, inclusiv datorită angajamentelor pe care le-a avut asociaţia vizavi de organismele internaţionale care au păstrat un loc constant pentru Salonul Internaţional de la Bucureşti şi mai ales în contextul unui lobby puternic al vecinilor, care vor ca Sofia să ia locul Bucureştiului în calendarul saloanelor internaţionale”, explică George Grigorescu. Anul acesta SIAB va fi organizat cel mai probabil la Romexpo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO