Companii

George Călinescu, Banca Transilvania: Cât timp ne aflăm sub spectrul crizei sanitare, ne aşteptăm ca şi anul 2022 să fie marcat de un optimism rezervat.

Perspective postpandemie pentru investitori şi piaţa de M&A, un proiect editorial al ZF susţinut de PwC

George Călinescu, Banca Transilvania: Cât timp ne...

Autor: Cristina Roşca

11.11.2021, 00:06 193

Pandemia a pregătit şi a accelerat pentru multe companii tranziţia spre economia verde şi digitală, rezistentă la şocuri. Ca urmare, modul de evaluare a unei oportunităţi de investiţie a fost extins pentru a reflecta inclusiv aspectele care ţin de rezilienţa la riscuri noi, la situaţii complet neaşteptate: începând cu capacitatea afacerilor de a reacţiona rapid, adaptându-se la circumstanţe noi, cu modul în care businessul poate fi gestionat în regim de lucru hibrid, până la valoarea adăugată rezultată din poziţionarea unei companii în ceea ce priveşte economia verde şi digitalizarea.

Anul 2021 a fost caracterizat de tranzacţii mult mai mici decât în trecut, volumul raportat pentru prima parte a anului fiind unul semnificativ (aproximativ 2 miliarde de euro), dar fără tranzacţii mari. Cât timp ne aflăm sub spectrul crizei sanitare, ne aşteptăm ca şi anul 2022 să fie, de asemenea, marcat de un optimism rezervat.

Cred că ultimii doi ani au fost caracterizaţi de un optimism rezervat în ceea ce priveşte oportunităţile de investiţii. Din ce am observat noi pe piaţă, după debutul pandemiei aproape toate tranzacţiile de investiţii au fost puse în aşteptare pentru ca spre sfârşitul anului trecut să se repornească discuţiile dintre potenţialii vânzători şi cumpărători.

Domeniile de interes pentru Grupul Financiar Banca Transilvania ţin în principal de digitalizare, dar şi de extinderea cotelor de piaţă în ariile în care nu suntem lideri în acest moment.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO