Companii

GE a montat turbinele din parcul de 90 mil. euro al GDF

GE a montat turbinele din parcul de 90 mil. euro al GDF

Autor: Roxana Petrescu

15.10.2013, 20:23 146

Gigantul american General Elec­tric a terminat montarea celor 20 de turbine care compun parcul eolian de 50 MW realizat de grupul franco-belgian GDF SUEZ Energy România din Băleni (Galaţi).

Proiectul a fost cumpărat de GDF SUEZ Energy România la finalul anului trecut de la dezvoltatorul Alizeu Eolian, valoarea investiţiei fiind de 90 mil. euro, potrivit datelor transmise de distribuitorul de gaze naturale la acel moment. GDF SUEZ Energy mai este implicată în realizarea unui parc eolian de 48 MW localizat în comuna Gemenele din Brăila. Potrivit datelor transmise de General Electric, pro­iectul eolian din Băleni va genera suficientă energie pentru a acoperi necesarul de consum pentru 50.000 de gospodării. Dincolo de livrarea turbinelor, contractul mai presupune livrarea de servicii suport pentru o perioadă de 10 ani de zile.

Compania GDF SUEZ Energy România, fosta Distrigaz Sud, a în­registrat în primul semestru o cifră de afaceri de 2,24 miliarde lei, în scădere cu 5,6%, şi un profit net în creştere cu 35,6%, la 352,5 mil. lei. GDF SUEZ Energy România are 1,4 milioane de clienţi în Bucureşti şi în 18 judeţe. Potrivit celor mai recente date ale Trans­electrica, în prezent în România sunt în funcţiune peste 2.300 MW în proiecte eolione în urma unor investiţii de circa 3,5 miliarde de euro.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO