Companii

GDF SUEZ: PIB-ul trebuie să crească cu 3% pentru un consum de energie mai mare

Eric Stab. Foto Octav Ganea

Eric Stab. Foto Octav Ganea

Autor: Roxana Petrescu

04.11.2013, 21:38 365

Eric Stab, preşedintele director general al GDF SUEZ Energy Ro­mâ­­nia, cel mai mare distribuitor de gaze local, spune că pentru creşterea consumului de energie sau de gaze naturale este necesară o majorare a PIB-ului de minimum 3% susţinută mai mulţi ani la rând.

Anul trecut PIB-ul Ro­mâniei a crescut cu 0,7%, iar anul acesta este estimată o creştere de 2%.

Stab mai atrage atenţia că în actualul context de pia­ţă, marcat de scă­derea cererii, nici investiţiile în sec­tor nu sunt uşor de atras, competiţia dintre state pe banii marilor jucători fiind acerbă. Şeful com­paniei care anul trecut a avut un business de peste 900 mil. euro estimează că anul viitor principala provocare va fi liberalizarea preţului la utilităţi. „Niciodată nu este un moment bun pentru scumpiri, iar acum mai puţin ca niciodată. În plus este greu să faci faţă la două liberalizări simultane, şi la energie şi la gaze, dar nu prea sunt alternative. Noi avem mai degrabă probleme ca ur­ma­re a creşterii preţurilor, decât câştigăm. Avem probleme pentru că sunt cli­enţi care au dificultăţi în a-şi plăti facturile şi în plus mai scad şi volumele consumate. Noi nu facem bani din liberalizarea preţurilor. Cei care beneficiază de această liberalizare sunt producătorii de gaze“, spune Stab.
 

Citiţi continuarea articolului aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.11.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO