Companii

Gaură de 103 milioane de euro pentru proprietarul mallului AFI Palace Cotroceni din Bucureşti în urma unui jaf de bijuterii de la Cannes

Gaură de 103 milioane de euro pentru proprietarul...

Autor: Iuliana Enache, Claudiu Ilioiu

29.07.2013, 17:41 6100

Acesta este unul dintre cele mai importante furturi de bijuterii din lume, fiind de acelaşi nivel cu cel din februarie 2003 din Belgia (100 de milioane de euro). Furtul de duminică a fost realizat de un bărbat înarmat, cu faţa acoperită, care a sustras ceasuri încrustate cu diamante dintr-o expoziţie organizată în prestigiosul hotel Carlton.

Potrivit Business Insider bijuteriile aparţineau casei de diamante Leviev, care este deţinută de miliardarul israelian Lev Leviev,  cel care deţine mallul AFi Palace Cotroceni din Bucureşti. 

Totodată în luna mai, în timpul Festivalului de Film de la Cannes, hoţii au furat aproximativ 1 milion de dolari în bijuterii dintr-o cameră de hotel şi un colier în valoare de 2.6 milioane dolari.

Complexul AFI Palace Cotroceni din Bucureşti aparţine AFI Europe, parte a grupului Africa Israel, controlat de miliardarul israelian Lev Leviev.

Portofoliul AFI Europe a fost evaluat la sfârşitul lunii septembrie la 1,1 miliarde de euro, din care aproape jumătate, respectiv 530 milioane de euro, valorează activele deţinute în România.

În afară de centrul comercial AFI Palace Cotroceni, singurul proiect finalizat de dezvoltatorul israelian în România, pe piaţa locală compania mai deţine terenuri în Bucureşti, Ploieşti şi Arad. În prezent, dezvoltatorul construieşte o zonă de birouri lângă centrul AFI Palace Cotroceni şi a mai anunţat începerea unui centru comercial în
zona Chitila, unde are un teren de 155.000 de metri pătraţi. O parte din acest teren, în suprafaţă de circa 30.000 de metri pătraţi, urma să fie vândută unui operator de magazine de bricolaj, dar înţelegerea a căzut din cauză că nu au fost îndepliniţi anumiţi termeni ai antecontractului, potrivit raportului financiar al firmei.

AFI Europe este parte a grupului Africa Israel, controlat de miliardarul israelian Lev Leviev, fiind activ din anul 1997 în domeniul dezvoltării şi investiţiilor rezidenţiale şi de retail.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO