Companii

Garda de Mediu: Zona rurală generează de patru ori mai puţine deşeuri decât zona urbană

Garda de Mediu: Zona rurală generează de patru ori mai...

Autor: Andrei Cîrchelan

16.09.2014, 10:45 189

Un locuitor din zona urbană generează aproximativ 346 kilograme de deşeuri anual, în timp ce cantitatea medie generată de un locuitor din zona rurală este de patru ori mai mică, a declarat Viorica Paraschiv, reprezentant al Gărzii Naţionale de Mediu, în cadrul conferinţei ”Cum curăţăm România”, organizată de Ziarul Financiar.

”În România, un locuitor din zona urbană generează în medie aproximativ 346 kg deşeuri menajere pe an, în timp ce în mediul rural fiecare locuitor generează în medie circa 95 kg de deşeuri pe an, pentru că deşeurile sunt transformate de ţărani în compost, in situ, sau le dau ca hrană la animale”, a declarat Paraschiv.

Potrivit acesteia, deşeurile din gospodării şi unităţi similare au pondere de 56% din total. Nămolurile de epurare au o pondere de 2%, ”deşeurile din industria construcţiilor sunt în procent mai mare şi cele cenuşă şi inerte sunt în procent mai mare. În rest, celelalte deşeuri sunt într-o pondere mult mai mică”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO