Companii

Galmopan investeste 14 milioane de euro si isi relocheaza majoritatea productiei la Braila

16.11.2006, 20:41 90

Grupul de firme Galmopan din Galati, cu activitati in industria alimentara, a anuntat o investitie de 5 milioane de euro in constructia unei fabrici de biscuiti si produse zaharoase in apropiere de Braila.
"Am concesionat o suprafata de 28 de hectare de teren in zona libera 2 Braila, in scopul relocarii in urmatorii ani a majoritatii capacitatilor de productie pe care le detinem", a declarat Doru Resmerita, administratorul companiei.
Prima etapa a acestui proiect urmareste constructia pe o suprafata de 4.800 de metri patrati a unei fabrici de biscuiti. Pentru inceput, unitatea va avea o capacitate de productie de 60 de tone pe zi.
"Investitia va dubla capacitatea de productie pe segmentul produselor zaharoase", spune Resmerita.
Valoarea totala a investitiilor derulate de Galmopan in perioada 2006-2008 se ridica la 14 milioane de euro.
"Avand in vedere apropiata aderare a Romaniei la structurile Uniunii Europene, trebuia sa continuam programul de investitii demarat in 2002", mai spune administratorul companiei.
Grupul, care detine producatorul de lactate Galacta, va finaliza la jumatatea anului viitor o investitie de 5 milioane de euro in modernizarea activitatii de procesare a laptelui, alte 4 milioane de euro fiind alocate productiei de cereale.
"Vrem sa acoperim integral piata interna, insa ne propunem sa testam si pietele externe", spune Resmerita.
Activitatea grulpului Galmopan se concretizeaza in mai multe sectoare ale industriei alimentare, dar si in retail si distributie. Dintre acestea, cea mai mare pondere o are procesarea primara a cerealelor, care contribuie cu aproximativ 25% la cifra de afaceri anuala.
Panificatia si patiseria cumuleaza 25% din totalul cifrei de afaceri.
Potrivit informatiilor companiei, produsele de panificatie si patiserie sunt comercializate pe pietele din Galati si Braila, unde grupul de firme detine un numar de 40 de magazine si o cota de piata de peste 65%. Produsele lactate si inghetata se distribuie pe o piata regionala care cuprinde judetele Galati, Braila, Tulcea, Constanta, Vrancea si Bucuresti, iar produsele de morarit, produsele zaharoase si fainoase sunt distribuite la nivel national prin intermediul propriei divizii de distributie. In prezent, produsele Galmopan sunt comercializate in Real, Metro, Billa, Kaufland, G'Market, Univers'all, Primavara. Cele mai importante vanzari se inregistreaza insa pe plan local, in judetele Galati si Braila, (19%), dar si in restul Moldovei (35%).
"Investim permanent in distributia proprie a produselor, precum si in contractele cu intermediari, astfel incat sa acoperim toate judetele tarii, atat pe segmentul retail, cat si key-account si HoReCa" mentioneaza Resmerita.
Pentru anul in curs, grupul de firme Galmopan mizeaza pe o cifra de afaceri de 120 mil. lei (34 mil. euro), din care profitul brut este de un milion de euro. Potrivit datelor Ministerului de Finante, Galmopan SA a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 56 de milioane de lei (15,5 mil. euro).
Printre actionarii companiei Galmopan SA se numara Optima Consult cu un pachet de 15%, Asociatia Pangal, cu 21,6% din actiuni si Petrica Herascu. El detine peste 42% din actiunile Galmopan, potrivit datelor Registrului Comertului.
Grupul de firme a inregistrat in primele sase luni ale anului in curs o cifra de afaceri de aproximativ 63 mil. lei (17,5 mil. euro), in crestere cu 15% fata de aceeasi perioada a anului precedent, cu un profit net de peste un milion de lei, potrivit datelor furnizate de companie.
Pe piata produselor de panificatie si morarit, estimata la 1,3 - 1,5 miliarde de euro, Galmopan ii are ca principali competitori pe Loulis, Boromir, Vel Pitar, Dobrogea Group si Pambac Bacau.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO