Companii

Furnizorul de echipamente medicale Medrom tinteste afaceri de 30 mil. euro

07.04.2005, 20:04 104

Reprezentanta romaneasca a companiei Medrom, specializata in furnizarea si finantarea achizitiei de echipamente medicale, vizeaza un prag al vanzarilor de aproximativ 30 de milioane de euro anul acesta, in crestere cu 20% fata de anul trecut.

"Anul acesta intentionam sa ne extindem operatiunile pe piata serviciilor private de diagnostic medical si vrem sa extindem si gama de componente pentru echipamentele cu radiatii fabricate in Romania", a sustinut Horst Hahn, director general al Medrom.

Pe piata romaneasca, Medrom este prezenta cu divizia de distributie de echipamente medicale, divizia de leasing, divizia de productie de tuburi radiogene pentru echipamentele radiologice si are in vedere constructia a cinci centre private de diagnostic, trei in Bucuresti si doua in tara.

Pentru realizarea acestor centre compania a alocat un buget de 6 milioane de euro, investitiile aferente anului in curs urmand sa fie de aproximativ 2 milioane de euro.

Medrom Leasing este divizia de servicii financiare care ofera metode alternative de dezvoltare pentru sistemul medical privat, prin solutii financiare si resurse de finantare in vederea achizitiei de echipamente. Totodata, furnizeaza consultanta in vederea obtinerii de credite bancare.

"Pe segmentul distributiei de aparatura am inregistrat o crestere sustinuta in principal pe sectorul privat, in conditiile in care se observa o deschidere a pietei serviciilor medicale spre finantare privata", a mai spus Hahn.

Vanzarile companiei spre companii private au cunoscut o crestere sustinuta in ultima perioada, trend care se va accentua in viitor, a apreciat directorul Medrom.

"Unul din obiectivele principale ale companiei este sectorul privat, dar avem in vedere si obtinerea unor contracte guvernamentale", a explicat Hahn.

Medrom a intrat pe piata romaneasca in 1998, iar in 1999 si-a consolidat pozitia pe piata, prin castigarea unui contract de furnizare de aparatura medicala pentru Ministerul Apararii, in valoare de 12 milioane de euro. De la momentul intrarii pe piata pana in prezent, cifra de afaceri consolidata a grupului a fost de peste 90 de milioane de euro.

"Potentialul pietei romanesti este dat de necesitatea de inlocuire a echipamentelor cu radiatii. In momentul de fata, in Romania sunt 500 de astfel de aparate, majoritatea vechi de peste 20 de ani", a mai precizat Hohn.

O alta sursa de crestere a pietei, in opinia lui Hohn, este lipsa computerelor-tomograf (CT): "Romania are 50-60 de CT-uri, iar pentru a acoperi intreaga piata este nevoie de aproximativ 240 de astfel de aparate", a explicat directorul Medrom. Un CT poate costa pana la 2,5 milioane de euro.

Un adevarat potential pentru afacerile Medrom il reprezinta introducerea sistemului de asigurari private, in opinia reprezentantilor companiei. "Introducerea acestui sistem este o necesitate, el fiind implementat in toate tarile Uniunii Europene", a explicat Hohn.

De curand, compania a finalizat achizitia unui imobil de birouri in Bucuresti, in urma unei tranzactii de 430.000 de euro.

Medrom este o companie inregistrata in Luxemburg, cu operatiuni pe pietele din Irlanda, Statele Unite, Bulgaria si Romania.

alexandru.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO