Companii

Furnizorii de rafturi urmeaza boom-ul pietei de retail

24.11.2004, 00:00 24

Dezvoltarea sectorului de retail a dus la imbunatatirea randamentului companiilor care produc sau comercializeaza articole pentru echiparea lanturilor de magazine.
Astfel, compania Alfa Cluj, care importa echipamente destinate dotarii depozitelor si care produce accesorii de ridicare (chingi, lanturi), estimeaza pentru acest an realizare unei cifre de afaceri de 4,1 mil. euro, in crestere cu 41% fata de anul trecut.
Potrivit oficialilor companiei, aceasta crestere a fost determinata de castigarea unor contracte pentru echiparea magazinelor din reteaua Praktiker, precum si din lantul Bricostore. Firma clujeana a echipat pana acum primele 12 magazine Metro, doua magazine Selgros, primele hipermerketuri Carrefour si Cora.
"In 2005 vom incepe importul pentru sistemele de rafturi industriale care sustin colete mai mari de o tona si care reprezinta un produs extrem de cerut pe piata romaneasca", a declarat pentru ZF Transilvania, Ovidiu Chis, director executiv al societatii.
In ceea ce priveste productia proprie, anul acesta a fost primul in care societatea a demarat exportul. "Capacitatea de productie a firmei este mai mare decat poate absorbi piata romaneasca, asa ca ne-am hotarat sa incepem exporturile. Avem in fabricatie anumite repere care se produc doar la o treime din capacitatea reala si care din 2005 ne vor asigura o triplare a activitatii. Pe segmentul chingilor de ridicare estimam o cota de piata de peste 40%", a mai spus Chis. In prezent societatea are contracte in Ungaria, Bulgaria si Republica Moldova, iar in 2005 va aborda si pietele din fosta Iugoslavie si din Germania. Compania Alfa-Cluj s-a infiintat in 1996 la Cluj-Napoca si are ca actionar unic firma maghiara BB-ITB, specializata pe management, care detine in Ungaria si in Romania centre de productie si de distributie.
transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO