Companii

Furnizarea de energie, un business la modă. Chiar dacă cererea nu creşte, tot mai multe companii încearcă să le aprindă becul consumatorilor

Furnizarea de energie, un business la modă. Chiar dacă...

Autor: Roxana Petrescu

07.10.2016, 17:35 1122

În primele şase luni ale anului consumul de energie aproape a stagnat, dar cu toate acestea numărul companiilor care furnizează electricitate a crescut ca efect al procesului de liberalizare a pieţei.

Potrivit datelor din raportul pentru luna iunie realizat de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), producţia de energie s-a comprimat cu aproape 4% în primul semestru, importurile au crescut cu circa 13%, în timp ce exporturile s-au redus cu 25%, dovedind astfel că procesul de cuplare a pieţelor de electricitate nu vine de fiecare dată la pachet cu veşti bune. Acest peisaj energetic a fost completat de o creştere anemică a consumului, de circa 1%, nici populaţia şi nici marii consumatori industriali neavând o poftă de energie în primele şase luni.

Chiar şi aşa, numărul furnizorilor care încearcă să aprindă becul în casele oamenilor sau în incinta companiilor creşte susţinut. Astfel, în luna iunie, potrivit da­telor ANRE, existau 105 companii al căror obiect de activitate era funizarea de energie, în contextul în care în decembrie 2015 erau 100 de astfel de firme, iar în iunie anul trecut activau în acest domeniu 97 de companii.

Interesul în creştere pentru acest domeniu vine în contextul în care pentru consumatorii comerciali piaţa este complet liberalizată, iar până la începutul anului 2018 acelaşi lucru va fi valabil şi pentru consumatorii casnici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO