Companii

Fundaţia Bill & Melinda Gates, Wellcome şi Mastercard vor finanţa cu 125 mil.dolari o platformă globală menită să găsească un tratament pentru coronavirus

Fundaţia Bill & Melinda Gates, Wellcome şi Mastercard...

Autor: Roxana Rosu

12.03.2020, 12:17 204

Fundaţia Bill & Melinda Gates, Wellcome şi Mastercard vor finanţa cu 125 milioane de dolari platforma COVID-19 Therapeutics Accelerator, o entitate creată pentru a coordona activităţi de R&D (cercetare&dezvoltare) pentru dezvoltarea cât mai rapidă a unor posibile tratamente pentru COVID-19.

„Virusurile precum COVID-19 se răspândesc rapid, dar dezvoltarea vaccinurilor şi a tratamentelor care să le oprească avansează lent. Dacă ne dorim să protejăm lumea de ameninţări precum COVID-19, mai ales în cazul celor mai vulnerabili, atunci este necesar să identificăm mijloace prin care să accelerăm procesul de cercetare şi dezvoltare. Acest lucru impune ca guvernele, companiile private şi organizaţiile filantropice să acţioneze rapid pentru finanţarea zonei R&D”, a declarat Mark Suzman, CEO al Fundaţiei Bill & Melinda Gates.

COVID-19 Therapeutics Accelerator va colabora cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii, cu organizaţii din sfera guvernamentală şi din sectorul privat, precum şi cu instituţii legislative şi de reglementare globală, pentru a gestiona integral procesul de realizare a medicamentelor, de la cercetarea şi dezvoltarea substanţelor candidate, până la producerea lor propriu-zisă şi scalarea la proporţiile necesare.

Acest tip de colaborare a fost cheia succesului şi în cazul epidemiei Ebola, în 2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO