Companii

Fruhwald are in plan investitii de 40 mil. euro

12.05.2006, 00:00 72

Oficialii companiei austriece Fruhwald, specializata in productia prefabricatelor din ciment, au anuntat ca intentioneaza sa investeasca in tara noastra, in urmatorii 10 ani, aproximativ 40 de milioane de euro si sa dezvolte o retea formata din sase unitati de productie.

Fruhwald si-a inceput investitiile in toamna anului trecut, cand a cumparat fabrica de prefabricate de la Vintu de Jos, aflata pana atunci in proprietatea firmei romano-austriece Konnex Precission Tehnich. Activitatea la aceasta unitate va demara in aceasta vara si va produce pavaje, boltari pentru fundatii si constructii, sisteme de plansee, sisteme de conuri de fum, borduri, ornamente de gradina si chiar subansambluri pentru sisteme de canalizare. Unitatea va avea aproximativ 100 de angajati.

"Fabrica din Vintu de Jos a fost modernizata, investitia fiind in prima faza de peste 3,3 milioane de euro. In urmatorii ani intentionam sa mai investim in fabrica aproape 6 milioane de euro. Estimam ca in acest an, dupa lansarea productiei, fabrica va avea o cifra de afaceri de 1,5 milioane de euro, iar in urmatorii 2-3 ani se va ajunge la 10 milioane de euro", a declarat Leonhard Luck, managerul Fruhwald.

El a adaugat ca firma austriaca a lansat acest plan investitional in Romania, pentru ca cererea era relativ mare in comparatie cu oferta, iar piata nu era bine acoperita de firme mari.

In ceea ce priveste celelalte sase unitati de productie, managerul Fruhwald spune ca vor fi amplasate in zonele unde cererea este foarte mare. El nu a dorit sa ofere mai multe detalii pentru a nu influenta planul de extindere al companiei, insa a lasat sa se inteleaga ca sediul central va ramane in judetul Alba, in timp ce una din fabrici va fi cu siguranta in Bucuresti sau in zona Capitalei, unde cererea pe piata pavajelor si a prefabricatelor este mare.

"In urmatorii 10 ani, intreaga investitie va depasi 40 de milioane de euro, intentiile fiind ca divizia Fruhwald Romania sa ocupe prima pozitie in structura companiei mame si sa asigure 40-50 la suta din productia totala a acesteia", a mai spus Luck.

El a adaugat ca firma isi va plia productia pe cerintele pietei romanesti. "Incercam sa tinem mereu pasul cu evolutia tehnicii si lucram strans impreuna cu clientii nostri pentru a putea face fata cerintelor cat mai diverse", a explicat Luck.

Compania doreste ca odata cu realizarea celor sase fabrici de profil din Romania sa-si dezvolte si o retea proprie de distributie a produselor.

Fruhwald este o companie cu sediul in Austria, unde detine 3 fabrici de productie de pavaje si prefabricate din beton, precum si o fabrica de matrite si utilaje folosite la productia de prefabricate. Compania mai are unitati de productie in Ungaria (trei fabrici), una in Slovenia si detine peste 70 la suta dintr-o alta unitate de productie din Croatia. Anul trecut, Fruhwald a avut o cifra de afaceri, potrivit reprezentantilor companiei, de 65 de milioane de euro, iar in 2006 se estimeaza ca va depasi 70 de milioane de euro. transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO