Companii

Frederik Deman: Saptamana aceasta vom termina angajarile pentru Novotel

17.05.2006, 00:00 73

Compania Accor Hotels Romania angajeaza 190 de oameni pentru hotelul Novotel de patru stele de pe Calea Victoriei, unitate ce va intra in circuitul turistic in vara acestui an, potrivit lui Frederik Deman, director de marketing al firmei.

Belgianul Frederik Deman, 36 de ani, ocupa postul de director de marketing al companiei de la 1 martie 2006. "Vrem sa angajam 190 de persoane, pe toate nivelurile necesare operarii unui hotel profesionist", spune Deman.

In aceste conditii, Accor va deveni unul dintre cei mai mari angajatori din domeniul hotelier de pe piata Capitalei.

Deman spune ca posturile de conducere au fost deja ocupate.

"In acest moment, avem confirmata ocuparea a 111 posturi si vom mai organiza o recrutare saptamana aceasta", a mai spus Deman.

Novotel reprezinta prima investitie proprie a Accor in piata hoteliera din Romania si singura de pe piata autohtona a unui lant hotelier international.

Hotelul, cotat la patru stele, va fi deschis in luna iulie, anul acesta, si a necesitat o investitie de 39 mil. euro.

O mare parte a jucatorilor din industria turismului la nivel local considera o problema gasirea de personal calificat pentru ocuparea posturilor in hotelurile din Romania. Majoritatea angajatilor de profil prefera sa plece in strainatate, unde pentru aceeasi munca primesc salarii mult mai mari.

"Suntem constienti ca multe persoane prefera sa plece in strainatate. Salariile pe care le vom oferi se incadreaza in trendul pietei locale. Cu siguranta ca promovarea si lucrul intr-un hotel de brand international sunt atragatoare pentru angajati", estimeaza Deman. Potrivit acestuia, Accor urmareste sa mai afilieze sase - opt hoteluri in principalele orase cu potential de afaceri, precum si in zonele turistice ale Romaniei.

Societatea Accor Hotels Romania, detinuta in proportie de 100% de catre Accor Hotels Belgia, are un capital social de 1,75 mil. lei (circa 500.000 de euro).

Administratorii companiei recent infiintate sunt Andre Roger Cantiniaux, director pentru Europa de Sud-Est in cadrul lantului Accor, si Ileana Preda, care a ocupat anterior pozitia de director financiar al Accor Services, unul din principalii emitenti de tichete de masa din Romania.

Hotelul Novotel va fi situat pe Calea Victoriei, va avea 259 de camere, un salon cu 300 de locuri, opt sali de conferinta, un centru de fitness cu piscina interioara si magazine.

Novotel se plaseaza astfel in imediata vecinatate a altor mari jucatori de pe piata de lux a Capitalei - Hilton, Continental si Bucuresti.

Reprezentantul hotelului spune ca nu este ingrijorat cu privire la concurenta creata in aceasta zona a Bucurestiului.

Pe de alta parte, Bruno Vinette, directorul general al hotelului de patru stele Sofitel, estima ca deschiderea noilor hoteluri din centru - Novotel si Radisson SAS - precum si a celor din Baneasa - trei unitati Ramada - ar putea sa le afecteze gradul de ocupare si, implicit, afacerile cu pana la 10%.

Intrarea acestor noi jucatori pe piata hoteliera va creste nu numai competitia la varf, ci va pune si presiune asupra preturilor, in sensul unei scaderi a acestora. Accor opereaza sub contract de management cele trei hoteluri de trei stele Ibis (dintre care doua in Capitala si unul in Constanta) detinute de compania hoteliera romaneasca Continental, precum si hotelul Sofitel, clasificat la patru stele.

Astfel, Golden Tulip a intrat, in sistem de franciza, cu patru unitati in Bucuresti si urmareste sa se extinda puternic si pe piata din provincie, Ramada si-a pus brandul pe hotelul Majestic si va mai deschide trei unitati in Bucuresti si una in Sibiu, iar hotelul Bucuresti va functiona sub brand Radisson SAS de la inceputul lui 2007.

Accor este prezent in Romania si prin agentia sa de turism de afaceri Carlson Wagonlit Travel, in parteneriat cu Visit Romania. Compania activeaza si cu o divizie pentru clientii diviziei de tichete de masa, Academie Accor Services. Alte marci hoteliere din portofoliul lantului Accor sunt Formule1, Mercure, Etap, Suitehotel.

Lantul Accor, cel mai mare din lume, opereaza 4.200 de hoteluri la nivel mondial, dintre care 409 unitati Novotel, cu un total de 168.000 de angajati.

andreea.groenendijk@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO