Companii

Fratii Cuc negociaza vanzarea retelei SPAR, evaluata la 26 mil. euro

07.10.2008, 20:08 170

Fratii Adrian si Floare Cuc, cei care au adus pe piata romaneasca reteaua olandeza de supermarketuri SPAR prin licenta de operare, sunt in negocieri avansate pentru vanzarea a 49% din compania care opereaza magazinele catre un fond de investitii, potrivit unor surse din piata. Reteaua, care numara in prezent 17 supermarketuri la nivel local, a fost evaluata la 26 de milioane de euro, potrivit acelorasi surse.

"Nu avem nimic de declarat", a afirmat Ioan Adrian Cuc, contactat de ZF.
Pe lista celor interesati de intrarea in actionariatul operatorului local al SPAR se afla sapte fonduri de investitii, discutiile fiind in stadiu avansat cu Argus Capital, au mai declarat pentru ZF sursele citate. Reprezentantii Argus Capital, un fond specializat in investitii in Europa Centrala si de Est, cu sediul central la Londra, nu au dorit sa comenteze pe marginea acestui subiect. SPAR a inregistrat anul trecut in Romania o cifra de afaceri de 38,4 mil. euro (128 mil. lei) si o pierdere de 3,2 mil. euro (10,9 mil. lei), potrivit datelor de la Ministerul de Finante. Investitiile cumulate in reteaua SPAR Romania ajunsesera in urma cu aproximativ o luna la 22,4 mil. euro, conform reprezentantilor retailerului.
Primul magazin SPAR la nivel local a fost dechis in 2006, iar tinta pe piata romaneasca este dezvoltarea unei retele de 55 de supermarketuri, pe termen mediu. Intrarea unui fond de investitii in actionariatul operatorului ar putea accelera expansiunea SPAR in Romania.
Cea mai mare afacere dezvoltata pana acum de fratii Cuc este compania Astral Impex, al treilea mare distribuitor de bunuri de larg consum din Romania, cu vanzari de aproape 168 mil. euro in 2007. Pe piata locala a supermarketurilor, tranzactiile din ultimul an au marcat exitul fondurilor de investitii din retailul cu dominanta alimentara din Romania, acestea lasand locul retelelor internationale Carrefour Express si Mega Image.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO